Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SERKAN KORKMAZ

Kupa ve izan

Türkiye Kupası'nın Türk Futbolu açısından önemini anlamayanlara...
Gezegenimizin her ülkesinde, "elit futbol" sezonları; lig ve en az bir kupa kurgusuyla oynanır. Dünya genelinde lig maçları hafta sonu, kupa maçları hafta içi yapılır.
İstisnai durumlar da var elbet; Cuma ve pazartesi lig (nedense akşamları), fikstür imkan verdiğinde bir iki hafta sonu kupa maçlarına ayrıldığı da oluyor.
Bugün (24 Aralık 2014) Türkiye'de, Beşiktaş'ın iç saha maçının, bir mesai günü, mesai saatinde oynanması gerçeğiyle yüzleşiyoruz.
Yayıncı kuruluş olarak biz (ATV, A Haber ve A Spor), TFF ve en çok da BJK bu durumu iyi sorgulamak zorundayız.
BJK de, spor endüstrisinin diğer lokomotif spor markaları gibi en çok futbolseverle, en doğru şekilde buluşmalı, buluşturulmalıdır. Hatta daha da ileri gideyim; BJK Yönetimi'nin en öncelikli probleminin bu olması gerekiyor.
"Beşiktaşlılık" Olimpiyat Stadı'na gitmeye üşenen tribüncüden ibaret bir kavram değildir. Muğlalı, Vanlı, Bakülü, Erbilli ve Düsseldorflu Beşiktaşlılar'la "BÜYÜK"tür BJK.
Yöneticilerin; Anadolu'nun, hatta Dünya'nın dört bir yanında BJK'yi izlemek için can atan insanlar bulunduğunun farkında olduklarına emin değilim.
Ekranları başındaki milyonlarca insan olmasa; BJK, FB, GS ve TS'ye, sırf üç beş kez şampiyon oldular diye "BÜYÜK" diyebilir miyiz?
Keşke kendilerini lig şampiyonluğu, derbi maç gerilimi, teknik direktör kıyımı, hakem linciyle başrole taşıyan yöneticilerimiz, takımlarını, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da izletmek için de biraz çaba harcasalar. Portekiz Ligi maçı yayınlayan bir televizyoncu olarak, bu ülkede Belçika, Rusya, İskoçya Ligi'nin (ve kupalarının) dahi izlendiğini vurgulamak isterim. Maç sevmeyen futbolseverimizi (!) "maç oynanmasa da olur, yeter ki saha dışı goygoylarla birbirimizi gönlümüzce yiyebilelim" seviyesine nasıl çektiğimizi hep beraber tartışalım istiyorum.
Son sözümse; statüye sallayanlara... Sizin vizyonunuzla Avrupa Futbolu yönetilseydi, tartışmasız en büyük değer üreten spor markası "UEFA Şampiyonlar Ligi" yerine hala "Şampiyon Kulüpler Kupası", "Fuar Şehirleri Kupası" ve "Kupa Galipleri Şeysi"hayatta olurdu.
Bu ülke ve futbolu için dertlenen, potansiyelini iyi bilen birisi olarak "PES" deme lüksünü kendimde görmüyorum.
Şimdilik; "PAS"...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA